Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Εύξεινος Πόντος ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω
 

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 
 

Σελίδα:

1

 
 
 
 

Αναζήτηση με το γράμμα Φ

 
 
 

Φαναγορία (Αρχαιότητα)

Φαναγορία (Αρχαιότητα) (10/12/2007 v.1) Phanagoria (Antiquity) (26/3/2007 v.1)

Η Φαναγορία ήταν πόλη του βασιλείου του Βοσπόρου και βρισκόταν στην ασιατική πλευρά των στενών του Κερτς (Κιμμέριος Βόσπορος). Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους από την Τέω στα μέσα του 6ου αι. π.Χ. και επιβίωσε περίπου 1.600 χρόνια. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως υπολείμματα της αρχαίας πόλης.

περισσότερα...

 

Φάσις

Φάσις (26/3/2007 v.1) Phasis (18/4/2007 v.1)

Η Φάσις, σημερινό Πότι, υπήρξε αποικία της Μιλήτου στις εκβολές του ποταμού Φάσιδος στη σημερινή δυτική Γεωργία. Πιθανότατα ιδρύθηκε κατά τον 7o ή 6o αι. π.Χ., ενώ σύμφωνα με τις πηγές υπήρξε σημαντικός εμπορικός σταθμός και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορικών προϊόντων προς την ενδοχώρα. Η Φάσις δεν έχει εντοπιστεί αρχαιολογικά.

περισσότερα...

 

Φιλική Εταιρεία

Φιλική Εταιρεία (17/4/2007 v.1) Society of Friends (Filiki Etaireia) - δεν έχει ακόμη εκδοθεί

Μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Οδησσό και ανέλαβε την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης. Ως οργάνωση εντάσσεται στο γενικότερο ιστορικό περιβάλλον του εταιρισμού, που άνθισε στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα, με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη δομή, το σκοπό, την οργάνωση και τους τρόπους δράσης.

περισσότερα...